Η επιτροπή

  • Home
  • Η επιτροπή

 

 

Αλεξίου Σίλα

Σίλα Αλεξίου

Η Σίλα Αλεξίου του Σπύρου είναι δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Saronic Magazine και της ιστοσελίδας Saronicmagazine.gr. που δημιούργησαν με τον Γιάννη Προβή το 2010. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (27.03.1958), από γονείς Αιγινήτες, με την ψυχή της πάντα στην Αίγινα, όπου κατοικεί μόνιμα από το 2011, οπότε συνταξιοδοτήθηκε μετά από 30 χρόνια δημοσιογραφίας σε μεγάλες εφημερίδες. Ξεκίνησε από την Καθημερινή της Ελένης Βλάχου (1978), ταυτόχρονα με τις σπουδές στη Νομική Αθηνών, από όπου αποφοίτησε έχοντας ήδη δύο παιδιά. Τα τελευταία 25 χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας (1986-2011) εργάστηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ και μια μικρή περίοδο στο MEGA, σε τηλεοπτική εκπομπή. Προηγουμένως είχε εργαστεί στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος (1983-84) και Βραδυνή (1984-86). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1987, ενώ την περίοδο 1993-1997 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

 

Βαρώτσος Κώστας

Ο Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πεσκάρα. Το 1991 έλαβε την υποτροφία του ιδρύματος Fulbright και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για ένα χρόνο. Έχει συμμετάσχει στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο (1987) και στην Μπιενάλε της Βενετίας (1993, 1995 και 1999). Είναι μέλος της Ακαδημίας Engelberg της Ελβετίας και το 1999 εκλέχτηκε Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, και πολυάριθμες εγκαταστάσεις του δημιουργήθηκαν in situ και βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αίγινα.


Πατήρ Εμμανουήλ Ανδρέου Γιαννούλης

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Ανδρέου Γιαννούλης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1951. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1977 ήταν δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ευδοκίμησε στις εξετάσεις του Αρείου Πάγου και το 1979 διορίστηκε συμβολαιογράφος στην Αίγινα. Δεν άσκησε όμως αυτό το επάγγελμα, καθόσον το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ύδρας Ιερόθεο. Το έτος 1980 διορίστηκε Θεολόγος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Μετά από μία συνολική εκπαιδευτική διαδρομή 26 ετών, το έτος 2007 αφυπηρέτησε από το Καποδιστριακό 1ο Γυμνάσιο της Αίγινας. Είναι έγγαμος και πατέρας 10 τέκνων.

Από το 1981 μέχρι σήμερα διακονεί ως τακτικός εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Διονυσίου Αιγίνης.

Έχει μελετήσει ιδιαίτερα την Καποδιστριακή περίοδο, καθόσον ο Ι. Ναός στον οποίο διακονεί υπήρξεν ο τόπος της υποδοχής και ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιω. Καποδίστρια, κατά το έτος 1828. Έχει δώσει διαλέξεις σε Συνέδρια, συνεντεύξεις σε Μ.Μ.Ε, λαμβάνει μέρος σε εκπομπές στην τηλεόραση και γράφει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά σχετικά με τον Καποδίστρια. Συχνά διενεργεί ξεναγήσεις σε σχολεία και οργανωμένα γκρουπ στον χώρο του Ι. Ναού, εδώ και 40 χρόνια.

Το 1996, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο υπό τον τίτλο: « Η μεγάλη Εκκλησία- ο Μητροπολιτικός Ναός στην Αίγινα» και με τον υπότιτλο: «Μία προσέγγιση σε άγνωστες πλευρές της ζωής των νεωτέρων χρόνων, ιδιαίτερα της εποχής του Καποδίστρια». Το βιβλίο αυτό σε τελετή στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα, έλαβε στις 30/12/1996 το βραβείο Μελετών Νέου Ελληνισμού της Ελληνικής Εταιρίας Χριστιανικών Γραμμάτων και προτάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Το 2006 το Ε.Σ του Ναού οργάνωσε λαμπρές τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ιστορικής διαδρομής της « μεγάλης Εκκλησίας» της Αίγινας( 1806-2006).

Το 2013 εξέδωσε από τις «Εκδόσεις Σταμούλη» το βιβλίο- μελέτη με τίτλο: « Ταξίδι στην Ιστορία» και με υπότιτλο: « Αίγινα- « μεγάλη Εκκλησία- Καποδίστριας-Αρχή Νεοελληνικού Κράτους»(με βάση αξιόπιστες πηγές, όπως « η Γενική Εφημερίς της Ελλάδος», τα Γ.Α.Κ κ. ά).

Το 2017 εξέδωσε το βιβλίο: « Ο Άγιος Νεκτάριος και ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος» ( Αυθεντικές Μαρτυρίες), στο οποίο παρατίθενται μαρτυρίες προσώπων που γνώρισαν ή έζησαν τον Άγιο Νεκτάριο, κυρίως στην Αίγινα.(Εξηντλήθη, και εντός του 2020 κυκλοφορεί το βιβλίο σε Β΄ Έκδοση, επηυξημένη με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και λαογραφικά στοιχεία της Αίγινας του 1961, έτος Αγιοκατατάξεως του Αγίου Νεκταρίου). Υπό έκδοση είναι βιβλία της σειράς « Γεροντάδες και Άγιοι που σημάδεψαν τη ζωή μου…», με προσωπικές μαρτυρίες του συγγραφέα από την γνωριμία και σχέση του με Πρόσωπα της Πνευματικής ζωής.

 

Θεολογίδου- Γούλα Προνόη

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία στην Αθήνα και στον Πειραιά και ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά (1997-2001). Από το 2007 είναι μόνιμη κάτοικος της Αίγινας, όπου διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε ξένους. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Η Αιγιναία», του οποίου έχει την επιμέλεια από το 2008, και πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας από το 2016.

 

 

Καλαμάκης Διονύσιος

Ο Διονύσης Καλαμάκης του Χαράλαμπου είναι αιγινήτης, αναπληρωτής καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στην Αθήνα και στη Louvain του Βελγίου με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Σ. ΩΝΑΣΗΣ. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα σχετικά με τη βυζαντινή και τη μεταβυζαντινή φιλολογία. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Αιγινητών, του Καποδιστριακού Πνευματικού Κέντρου Αίγινας, του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών και διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του ΕΚΠΑ.

 

 

Καλόφωνος Γιώργος

Ο Γιώργος Θ. Καλόφωνος είναι ιστορικός-βυζαντινολόγος. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας και ειδικεύεται στην πολιτισμική ιστορία της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου. Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες για ποικίλα σχετικά θέματα, όπως η ιστορία και η θεωρία του ονείρου, η εγκοίμηση, η μαγεία, η αγιολογία και η ιστοριογραφία, ενώ έχει συνεπιμεληθεί, με την Χριστίνα Αγγελίδη, τον συλλογικό τόμο Dreaming in Byzantium and Beyond (Λονδίνο και Ν. Υόρκη: Routledge, 2020/2014). Επίσης, έχει εργασθεί για την διοργάνωση επιστημονικών, μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, συνεντεύξεις και βιβλιοπαρουσιάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, όπως οι εφημερίδες «Καθημερινή της Κυριακής» και «Το Βήμα», καθώς και ο ιστότοπος «News 247». Είναι μέλος της βρετανικής Society for the Promotion of Byzantine Studies, της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών σωματείων. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αίγινα είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της Γιορτής Φιστικιού Αίγινας το 2015 και 2016, ως πρόεδρος της οργανωτικής της επιτροπής, είναι πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (2014–2019).

 

 

Κοττάκης Εμμανουήλ

O Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968 και αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Γενικό Λύκειο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανε πιστημίου Θράκης. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νομικών «για τη Δημοκρατία και τη Νομοθέτηση». Σήμερα είναι Διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας των Αθηνών " Εστία ", αρθρογράφος της εφημερίδας "Δημοκρατία", σχολιαστής στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.. Διετέλεσε: • Aρχισυντάκτης πολιτικού του Ελεύθερου Τύπου (2006-2009). • Aρχισυντάκτης πολιτικού της Απογευματινής (2002-2006). • Στέλεχος της Δημόσιας Tηλεόρασης (ΝΕΤ) από το 2004 έως το 2010 kai 2012-2013. Παρουσίαzε την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή «Άλλη Όψη». • Στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 (2007-2009) και 9.84 (1995-1999) . Μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1996 βραβεύθηκε από το ίδρυμα Προαγωγής και Δημοσιογραφίας «Α. Μπότση» ως καλύτερος νέος δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην εφη­μερίδα Απογευματινή από το 1993, καλύπτοντας ρεπορτάζ των Υπουργείων Μεταφορών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Θράκης της Γενικής Γραμματείας Τύπου (1991-1993), καθώς και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη (2000-2002). Εργάστηκε ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Θράκη (1990-1993), ενώ ήταν αντιπρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Προγράμματος του Περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΑ στην Κομοτηνή. Την ίδια περίοδο ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης» και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου σταθμού ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Θράκη (1987, Ρ/Σ «Παρεμβολή»). Δίδαξε πολιτικό ρεπορτάζ στη δημοσιογραφική σχολή του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ». Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στις εφημερίδες Αλήθεια Αίγινας και Χρόνος Κομοτηνής. ­Συγγραφέας των βιβλίων: Θράκη, η Μειονότητα Σήμερα (2000, εκδόσεις Λιβάνη), Νησίδες του Καινούργιου (2005, εκδόσεις Ι. Σιδέρης), Κόντρα στις Δικτατορίες των Μετριοτήτων (2007, εκδόσεις Ι. Σιδέρης) . Ηγεσίες (2008, εκδόσεις Λιβάνη) και " Καραμανλής οff the record"( Λιβάνης ) . Συμμετείχε στον ομαδικό τόμο Αγώνας Ιδεών με κείμενα για την Κεντροδεξιά, που επιμελήθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου (2010, εκδόσεις Παπαζήση). Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας ορίστηκε στις 7 Ιουλίου Πρόεδρος της Επιτροπής 2021.

 
 

 
 

Κουκούλη Μαίρη

Γεννήθηκα το 1976 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Τελείωσα δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ενώ γυμνάσιο και λύκειο στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» (Saint Joseph). Σπούδασα δημοσιογραφία και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, γραφολογία, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά.

Τον Ιούλιο του 2011 εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Αίγινα, τόπο καταγωγής του πατέρα μου Στέλιου Κουκούλη κι αγαπημένο μου νησί.

Από τότε έως σήμερα έχω ενεργή συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως από θέσεις ευθύνης, όπως:

· μέλος Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού Αίγινας (2012, 2013)

· πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού Αίγινας (2014)

· αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής Φιστικιού Αίγινας (2017, 2018)

· μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας (2017, 2018)

· γενική γραμματέας Συλλόγου Γυναικών Αίγινας (από το 2015),

· τακτικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (2017 – 2019)

· πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (από τον Νοέμβριο 2019)

· τακτικό μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αίγινας (2012 – 2019)

· πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αίγινας (από τον Μάιο 2020)

· γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (από τον Σεπτέμβριο του 2019)

· μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας (από τον Νοέμβριο 2019).

Θεωρώ πως οφείλουμε να υποστηρίζουμε τον πολιτισμό σε κάθε έκφανσή του: από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων έως τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη στην απαιτητική καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε. Αυτός υπήρξε ανέκαθεν ο πρωτεύων στόχος μου, βάσει του οποίου πορεύομαι και τώρα ως αιρετή και πρόεδρος του επίσημου πολιτιστικού φορέα του νησιού.


Λεούσης Νεκτάριος

Ο Νεκτάριος Λεούσης του Χρήστου, γεννήθηκε στις 22- 06-1957 και μεγάλωσε στην Αίγινα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του ( Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο). Είναι απόφοιτος της ΑΔΣΕΝ Πλοιάρχων της Κύμης. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Σε ηλικία τριάντα δύο ετών (32) το 1989, απέκτησε το δίπλωμα του πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού. Ως πλοίαρχος εργάστηκε στην επιβατική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, όπου δραστηριοποιήθηκε η οικογένειά του επί μακρά σειρά ετών στη σύνδεση Πειραιάς- Αίγινα, καθώς και σε ιδιωτικές θαλαμηγούς μέχρι το 2017.

Από το 2006 ασχολείται με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος και εκλέγεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα , με έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Αίγινας. Χρημάτισε Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας την περίοδο 2008-2010.

 

Μπήτρος Γεώργιος

Γεννήθηκε στον Πειραιά από Αιγινήτες στην καταγωγή γονείς και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα της Παιδαγωγικής – Κατηχητικής στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως καθηγητής Θεολόγος Μέσης Εκπαιδεύσεως από το 1992 σε σχολεία του Πειραιά και της Σαλαμίνας και από το 1995 υπηρετεί ως καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Στο χώρο του Γυμνασίου δραστηριοποιείται με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχουν ήδη εκπονηθεί 21 προγράμματα που αναφέρονται σε τοπικά ιστορικά, λαογραφικά, περιβαλλοντικά θέματα της Αίγινας. Παράλληλα με τη θεατρική ομάδα έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων αλλά και δικής του γραφής.

Από την ίδια χρονιά [1995] διακονεί και στο νεανικό και Κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως Ύδρας στην Αίγινα. Από το 1997 ως το 2010 εργάστηκε ως αρχηγός στην Κατασκήνωση των Αγοριών της Ι. Μητροπόλεως στην Αίγινα.

Συνεργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στους σταθμούς της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ατομικά έχει εκδώσει τα βιβλία : «Παχειά Ράχη, ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι , οι Άγιοι », «Η Γωγώ της Αίγινας», χριστουγεννιάτικα διηγήματα («Μαίρη Christmas», «Η Ιωάννα των Θεοφανείων», «Ένας άγγελος στα κεραμίδια», «Χριστούγεννα τον Αύγουστο») τα βιβλία: «Αγιοβάδιστα νησιά» και «Στο περιβόλι του Αγίου») αλλά και μικρά φυλλάδια για ιστορικά θέματα της Αίγινας και έναν κατάλογο με τα βιβλία που αναφέρονται στην Αίγινα.

Είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος

Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης του Δήμου Αίγινας, όπου μαζί με τους συνεργάτες του έχει προχωρήσει στην διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων, ομιλιών, παρουσιάσεων βιβλίων, εκθέσεων τιμητικών αφιερωμάτων και παραστάσεων.

Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) και υπεύθυνος του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας από το

Από το 2011 είναι Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Τέλος αρθρογραφεί σε περιοδικά και στον τοπικό τύπο της Αίγινας και είναι ο διαχειριστής του odosaeginis.blogspot.gr.

 

Προβής Γιάννης

Ο Γιάννης Προβής του Στυλιανού γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Σπούδασε στην Σχολή Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ, από όπου και αποφοίτησε το 1980. Από τα νεανικά του κιόλας χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος και ύστερα στα μεταπολιτευτικό χρόνια έλαβε ενεργά μέρος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, το ενδιαφέρον του για τα κοινά, τον οδήγησε στους δρόμους της ανεξάρτητης, ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε το 1986 από την έντυπη δημοσιογραφία και εργάστηκε διαδοχικά στις εφημερίδες Πρώτη, Νίκη, Επικαιρότητα, Καθημερινή, Δημοκρατικός Λόγος, Γνώση, Στο Καρφί, Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος. Επίσης, εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στους ραδιοσταθμούς, Skai 100,4, Flash 961, NET 105,8, ενώ διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων στον Planet 99,5 και διευθυντής στον City 99,5. Ακόμη, εργάστηκε στην τηλεόραση του Skai και υπήρξε διευθυντικό στέλεχος στο Star Chanel, στην Δορυφορική Τηλεόραση ERT WORLD και Συντονιστής του Γραφείου Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Στην Αίγινα μένει μόνιμα με την Σίλα Αλεξίου από το 2011. Το 2010 δημιούργησαν μαζί το Saronic Magazine και την ομώνυμη ιστοσελίδα του. Είναι συνταξιούχος από το 2015 και έχει τρία παιδιά.

 

Σακκιώτης Θεοδόσιος (Σάκης)

-Πρώην δήμαρχος Αίγινας

-Πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου Νομαρχίας Αθηνών

-Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης

-Αναπληρωτής Πρόεδρος του ταμείου υγείας των δημοτικών κ κοινοτικών υπαλλήλων Ελλάδας
Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με χρέη Προέδρου για 2,5 χρόνια

-Μέλος του 5μελους Πειθαρχικού Συμβουλίου Νομαρχίας Αθηνών

-Προϊστάμενος της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής

-Γενικός Γραμματέας του δικτύου αειφόρων νήσων (Δάφνη)

-Πρόεδρος του δικτύου Σαλαμινομάχων

-Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ

-Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημοτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

-Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα -Καισαριανής κ Υμηττού

-Σύμβουλος του Δημάρχου Αρτέμιδας

-Γενικός Γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αίγινας

-Μέλος του ΔΣ Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας

-Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Αίγινας ¨Σαρωνικός"

-Εκδότης εφημερίδας ¨Σαρωνικό Βήμα"

 

Tesson Jean-Jacques

Σύντομο Βιογραφικό της Θεατρικής Ομάδας «Παίζω-Δρόμος» του Jean-Jacques Tesson 1996 – 2016: Από το 1996, 11 θεάματα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (Οι τρέλες βαλίτσες, Οι σ’έξι κλόουν,Οι καυτερές νοικοκυρές, Η μεγάλη πομπή της Ειρήνης, κτλ)

Ιούλιος 1997

Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Περιοδεία με τις Φάρσες του Μολιέρου στη Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική

Αύγουστος 2004

Ολυμπιάδα: Ο Κήπος των Φιλοσόφων στο λόφο του Φιλοπάππου

Ιούνιος 2005

Γιορτή της μουσικής

Η Αλίκη στην οδό των θαυμάτων, με την Αλίκη Καγιαλόγλου, Πλατεία Συντάγματος

2009 -2019 : Συνεργασία με τη ΚΕΔΑ Αίγινας

15 παραστάσεις : Φεστιβάλ Φιστικιού (Τελετή έναρξης), Χριστούγεννα (Οι Καλικάτζαροι, Η ζωντανή Φάτνη), Απόκριες (Ανακύκλωση, Αίγινα, μία μικρή Βενετία), κτλ

Links : https://www.youtube.com/watch?v=qXzW_IMLCH0 (Paizo dromos 20 ans) https://www.youtube.com/watch?v=hExLLBs6bTU (Το Καρναβάλι της Βενετίας έρχεται στην Αίγινα.)

 

Χατζίνα Κωνσταντίνα

H Κωνσταντίνα Χατζίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών (1994). Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (Cultural Organisations Management MSc ΕΑΠ-2015). Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο της μεταπτυχιακό στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Social and Solidarity Economy MSc).Εργάζεται ως κοινωνιολόγος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αίγινας εδώ και δέκα χρόνια. Ως μάνατζερ πολιτιστικής διαχείρισης αυτή την περίοδο εργάζεται με τους συνεργάτες της για την προβολή και διάσωση της Παλιαχώρας με το «Paleochora Project».

Παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία για ένδεκα χρόνια στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας στον τομέα φύλαξη-πληροφόρηση-πολιτιστική διαχείριση. Με μακρά εμπειρία στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας (είκοσι χρόνια), διατηρούσε το δικό της κέντρο ξένων γλωσσών στην πόλη της Αίγινας έως το 2009 και εργάστηκε ως εθελόντρια μεταφράστρια για την παγκόσμια κοινότητα bloggers και μεταφραστών Global Voices.

Αποτελεί ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας (ειδική γραμματέας) και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας (διετέλεσε ταμίας). Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Slow Food Aegina (Convivium leader of Slow Food Aegina), συμμετέχει στην Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ), στο Διεθνές Συμβούλιο για τα μουσεία (ICOM) κ.ά. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια εξειδίκευσης σε θέματα Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Έχει κάνει εισηγήσεις στο 7ο και 8ο Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού (ICSIMAT 2018/2019) και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί συλλογικό τόμο των εκδόσεων Springer καθώς και στο περιοδικό Αιγιναία και τον τοπικό τύπο. Είναι υπεύθυνη επικοινωνίας για το περιοδικό Anonymous Architect Magazine. Τέλος με την Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο) δημιούργησε δύο τμήματα στην Αίγινα (Ψυχολογία-Συμβουλευτική) και διετέλεσε με επιτυχία συντονίστρια της προσπάθειας αυτής.