Αίγινα: Λαμπερά εγκαίνια για την έκθεση «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια».

  • Home
  • Νέα
  • Αίγινα: Λαμπερά εγκαίνια για την έκθεση «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια».
25 Μαΐ

Κάτω από έναν ανοιχτό γαλάζιο ουρανό και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια   της πολυαναμενόμενης έκθεσης  «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια».

Το Ιστορικό κτίριο άνοιξε τις πόρτες  του για να υποδεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του.

Στο κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο χώρο έγινε η υποδοχή των επισήμων. Η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου υποδέχτηκε  τους προσκεκλημένους και παρουσίασε  την εκδήλωση υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους  τη μεγάλη σημασία  της αναγνώρισης του ρόλου της Αίγινας ως Πρώτης Πρωτεύουσας  του Ελληνικού Κράτους. Η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Έκθεσης.

Αμέσως παραχώρησε  το λόγο  στον Πρόεδρο της  Επιτροπής «Αίγινα 2021» ο οποίος καλωσόρισε  τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της μεγάλης εκδήλωσης. Ο κ. Κοττάκης παίρνοντας παράδειγμα από το ήθος και την πορεία του πρώτου Κυβερνήτη αναφέρθηκε  με νόημα σε όσους προχωρούν στο έργο τους αδιαφορώντας  για τα σχόλια αυτών που δεν κάνουν τίποτε. Ο κ. Κοττάκης ανέγνωσε και μήνυμα της Προέδρου  της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.Στη συνέχεια  ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς αναφέρθηκε με τη σειρά  του στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, στην απαρχή της Νέας Ελλάδας κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στις κατηγορίες και  τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας  καθώς προχωρούσε  στη χάραξη  και στην πραγμάτωση της πολιτικής  του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος είναι ο μεγάλος ηθικός αλλά  και οικονομικός χορηγός  των εκδηλώσεων, χάρη στη στήριξη του οποίου εκδόθηκε  το Ιστορικό λεύκωμα και ήρθε  η έκθεση της Βουλής στην Αίγινα, αναφέρθηκε  σε ιστορικά  γεγονότα και ανέδειξε  την ακεραιότητα και το ήθος του μεγάλου πολιτικού ο οποίος παραμένει  το μεγάλο παράδειγμα όσων σήμερα θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Ακολούθως εκπροσωπώντας  τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωσταντίνος Κατσαφάδος ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση της Έκθεσης.

Η Πρόεδρος  της Εθνικής Επιτροπής για το 2021  κ. Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε πολύ θερμά  για  την Αίγινα, σημείωσε την πρόοδο  των εργασιών στο Κυβερνείο, αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψη της και παρουσίασε τα νομίσματα  που ειδικά έχει εκδώσει η Εθνική Επιτροπή 2021. Στη συμβολή της Αίγινας  στους εορτασμούς αναφέρθηκε λέγοντας ότι «Στην Αίγινα  θεμελιώθηκε η Νέα Ελλάδα. Τελεία και παύλα»!

Οι  χαιρετισμοί έκλεισαν με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσω Μπόγρη Θεοδωρακοπούλου η οποία εκπροσώπησε  τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη.

Ο Δήμαρχος Αίγινας απένειμε τιμητική πλακέτα  στον Πρόεδρο  της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος  του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκης, ο Βουλευτής περιφέρειας Πειραιά και Νήσων κ. Ν. Μανωλάκος, ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς,  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός, ο πρώην Δήμαρχος Πόρου κ. Σ. Σπυρίδων, οι στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές οι πρώην Δήμαρχοι Αίγινας κ. Π. Κουκούλης, και Δ. Μούρτζης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Μούρτζης, Δ. Καραγιάννης, Ν. Πτερούδης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γ Καλόφωνος, τα μέλη  της  τοπικής  Επιτροπής «Αίγινα 2021» εκπρόσωποι φορέων.

Οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση από την κ. Αμαλία Παππά, την κ. Έλλη Δρούλια, την επιμελήτρια  της έκθεσης κ. Άντζελα Καραπάνου, τον σκηνογράφο κ. Ι. Μετζικώφ.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *