Πρόσκληση

24 Απρ

Ο Δήμος της Αίγινας και η επιτροπή για τα Διακόσια Χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους διοργανώνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 θεατρικό δρώμενο με θέμα την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Το θέαμα θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή από τον παλαιά προβλήτα έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό σε μια προσπάθεια να συνδυάσει το σήμερα με τα  γεγονότα εκείνης της Ιστορικής ημέρας.

Για την πραγμάτωσή του καλεί τους σημερινούς κατοίκους της Αίγινας να συμμετέχουν, είτε είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί, είτε μαθητές Λυκείου, αλλά και τον κάθε ένα που αισθάνεται ότι η συμμετοχή στην αναπαράσταση είναι η συνεισφορά του στην μνήμη μιας ένδοξης στιγμής του νησιού.

Η Αίγινα υπήρξε το πρώτο κύτταρο και η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων.  

Η πρώτη γνωριμία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του λαογραφικού Μουσείου την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι. Σας καλούμε να συμμετάσχετε .

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *