Στο Κυβερνείο της Αίγινας αντιπροσωπεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

  • Home
  • Νέα
  • Στο Κυβερνείο της Αίγινας αντιπροσωπεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Κυβερνείο Καποδίστρια Αίγινα
22 Οκτ

Επίσκεψη στο Κυβερνείο, όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση της Βουλής για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Νεότερης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποίησαν σήμερα η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια, η επιμελήτρια και ο καλλιτεχνικός επιμελητής της έκθεσης της Βουλής για τον Καποδίστρια κ. κ. Άντζελα Καραπάνου και Γιάννης Μετζικώφ, καθώς και η διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά.

Στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Αίγινας, από όπου ο Καποδίστριας έβαλε τα θεμέλια του Νέου Ελληνικού Κράτους, ξεναγήθηκαν από αντιπροσωπεία του Δήμου Αίγινας -τον αντιδήμαρχο Νίκο Πτερούδη και την αρχιτέκτονα Ξανθή Σκαλτσιώτη- καθώς και από τον ιστορικό Γιώργο Καλόφωνο, πρόεδρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, μέλος της Επιτροπής «Αίγινα 2021» και την εικαστικό Βένια Δημητρακοπούλου, οι οποίοι θα επιμεληθούν την έκθεση στην Αίγινα.

Παρόντες σε αυτή την πρώτη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο τη γνωριμία των αρμοδίων με τον χώρο ενόψει της μεταφοράς της έκθεσης στην Αίγινα, ήταν ο δικηγόρος Γιώργος Τσατήρης, εκπρόσωπος της Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», οποίος είχε μεριμνήσει προ τριετίας για την μεταφορά της έκθεσης στο νησί και ο Γιάννης Προβής, μέλος της Επιτροπής του Δήμου Αίγινας «Αίγινα 2021».

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *